Wat is het?

Zit je iets dwars, loop je steeds tegen hetzelfde op, heb je het gevoel dat je niet je volle potentieel leeft? Een lichaamsgerichte sessie kan je ondersteunen.

Bij het lichaamsgerichte werk ga ik met je in gesprek: wat is er aan de hand, wat speelt er ten diepste bij jou, in je geest én in je lichaam. Dit kan zittend, staand en soms ook op de massagetafel.

Bij het lichaamsgerichte werk ga ik ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische oorzaak en psychische problemen zijn vaak in het lichaam voelbaar.

Vertrouwen is het kernwoord voor het lichaamsgerichte werk: ik vertrouw erop dat ieder mens in principe altijd al “heel” is, in balans en gezond. Een mens hoeft niets te doen of te maken om heel te worden of meer in balans. Daar waar we in de knel raken of uit balans, gaat het er vooral om iets te laten. Vaak staan we onszelf in de weg, blokkeren we onze eigen natuurlijke levensstroom. Deze stroom is altijd aanwezig in het lichaam, maar het is vooral met onze mind dat we onszelf dwarszitten: oordelen, ideeën en oude patronen.  In de stilte en in de aandacht voor het lichaam dient de natuurlijke stroom zich vanzelf weer aan.

In  het lichaamsgerichte werk is mijn rol dan ook anders dan in massages: ik kan niets voor je “fixen” maar ik kan je wel helpen om zelf je natuurlijke energiestroom weer te vinden. Door vragen te stellen, te benoemen wat ik zelf bij je waarneem, door aanraking en door bepaalde oefeningen.