Massages

Een massage is geen luxe, het is een regelmatig noodzakelijke onderhoudsbeurt van het lichaam. Ieder lichaam heeft behoefte aan aandachtige aanraking. De mens is geneigd veel bezig te zijn met zijn hoofd. Een massage kan de balans herstellen, door voor de duur van de massage de aandacht te verleggen naar het lichaam. Het is wetenschappelijk aangetoond dat massage een positief effect heeft op ontspanning, geluksgevoel en vermogen tot concentratie. Ook bij klachten als ADHD heeft massage een aantoonbaar positief effect.

Mijn massages zijn contactvol en stevig, maar ik respecteer weerstanden en beperkingen als die er zijn en ga ervan uit dat deze pas zullen oplossen in de ontspanning. Ik gebruik natuurlijke olie. De massages hebben nadrukkelijk geen erotisch karakter en ik geef geen tantrische massage. De massages vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis in de oude binnenstad van Leiden.

Ontspanningsmassage. In de ontspanningsmassage combineer ik verschillende technieken, afgestemd op jouw lichaam en behoefte. De massage duurt bij voorkeur 5 kwartier, dan komt het hele lichaam aan bod. Maar één uur is uiteraard ook mogelijk. De massage is met (natuurlijke) olie. Je mag bloot of een onderbroek aanhouden, ik zal de lichaamsdelen die ik niet masseer bedekken.

Lomi-lomi. De lomi is een massage van de overgave, lange strijkingen over en onder het lichaam, met veel olie en fijne Hawaiiaanse muziek. Een heerlijke ervaring om mee te maken! De massage duurt 5 kwartier, en je bent bloot op tafel, deels bedekt met een laken.